1. Во загреана тава ставаме малку масло и ја додаваме лупената и рендана тиквичка. Пржиме додека не испари течноста. Оставаме на страна да се излади.
2. Во нутрибулет ги ставаме семките од сончоглед и ги мелеме. Ги ставаме во сад, во кој го додаваме младото сирење, сол, бибер.
3. Испржената тиквичка ја ставаме во чашата на нутрибулет и додаваме маслиново масло и по желба лукче. Убаво соединуваме. Ова го додаваме кај претходните состојки. Соединуваме.
Сервираме во сад и попрскуваме маслиново масло, семки од сончоглед. Декорираме со ливчиња магдонос, ротквици...

Оставаме во фрижидер да се спојат вкусовите.
Послужуваме со добар аператив и добро друштво.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани