Испечати

Намаз од тиквичка, младо сирење и семки од сончоглед

Намаз од тиквичка, младо сирење и семки од сончоглед

Состојки

  • 1 средна, млада тиквичка
  • 3лажици полни младо сирење
  • 1 младо лукче по желба
  • 2лажици тостирани и мелени семки од сончоглед
  • 2лажици маслиново масло
  • Сол, бибер По желба и магдонос

Подготовка

1. Во загреана тава ставаме малку масло и ја додаваме лупената и рендана тиквичка. Пржиме додека не испари течноста. Оставаме на страна да се излади.
2. Во нутрибулет ги ставаме семките од сончоглед и ги мелеме. Ги ставаме во сад, во кој го додаваме младото сирење, сол, бибер.
3. Испржената тиквичка ја ставаме во чашата на нутрибулет и додаваме маслиново масло и по желба лукче. Убаво соединуваме. Ова го додаваме кај претходните состојки. Соединуваме.
Сервираме во сад и попрскуваме маслиново масло, семки од сончоглед. Декорираме со ливчиња магдонос, ротквици...

Оставаме во фрижидер да се спојат вкусовите.
Послужуваме со добар аператив и добро друштво.