29
сеп
2011
Медењаци
- Убаво се матат јајцата,шеќерот,зејтинот и медот
- Чоколадото се ренда или се ситни на помали парченца и заедно со сувото грозје се додаваат во смесата
- Брашното се меша со пециво и сода бикарбона и се додава по малку додека убаво не се изедначи со претходните состојки
- Од оваа смеса се прават топчиња се натиснуваат и се редат во плех
- Се печат на 170С околу 25 мин. зависно од рерната :)
- Се украсуваат со чоколаден прелив
Совет: Moже да се расука како кора и да се сечат најразлични форми
Многу се вкусни, стојат долго време и кој пробал бара повторно :)))
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови