Испечати

Медењаци

Состојки

  • 3 јајца
  • 3 филџани шеќер
  • 3 филџани зејтин
  • 1 пециво
  • 1 мала лаж. сода бикарбона
  • 3 лаж. мед
  • 1кг брашно
  • 100гр суво грозје
  • 100 гр црно чоколадо

Подготовка

  1. Убаво се матат јајцата,шеќерот,зејтинот и медот
  2. Чоколадото се ренда или се ситни на помали парченца и заедно со сувото грозје се додаваат во смесата
  3. Брашното се меша со пециво и сода бикарбона и се додава по малку додека убаво не се изедначи со претходните состојки
  4. Од оваа смеса се прават топчиња се натиснуваат и се редат во плех
  5. Се печат на 170С  околу 25 мин. зависно од рерната :)
  6. Се украсуваат со чоколаден прелив

Совет: Moже да се расука како кора и да се сечат најразлични форми

Многу се вкусни, стојат долго време и кој пробал бара повторно :)))