1
јул
2022
Мармалад од кајсии
Подготовка:
1. Прво кајсиите ги миеме и ги отстрануваме семките. Ги ставаме во пошироко тенџере.
Врз нив го расфрламе лимонтусот и шеќерот. Тенџерето го оставаме во фрижидер да отстои 2,3 часа.
2. Потоа го ставаме на тивок оган да се вари. Вариме околу 1 час со постојано мешање. На половина од готвењето смесата ја поминуваме со стапчест миксер, за мазна структура, што и не е задолжително. Густината ја тестираме на тацна, едно лажиче.
3. Жешкиот мармалад го собираме во жешки тегли. Од кога ќе се излади го ставаме на рафт за зимница.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ovaaa godina ima vo izobilstvo
I jas mn go sakam
Fala, pozz