Лиснатото тесто расучете го (ако претходно не е расучено) и исечете го на коцки или кругови, во зависност од калапот во кој ќе печете. Калапите премачкајте ги со маргарин и во нив ставете го тестото.
За филот, изматете ги јајцата со виљушка, ставете ја изврката, печеницата, гризот, кашкавалот и празот. Зачинете.
Во секое калапче ставете од филот и одозгора ставете од ренданиот пармезан и ливчињата од бадеми.
Најпрво печете на 200 степени, па кога ќе зарумени, намалете ја температурата на 180 и покријте ја тавата со фолија. Нека се печат уште десетина минути.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови