Шеќерот и водата да зовријат, па на исклучена рингла уште 3 мин. да доварат. Се трга од оган, се додава маргаринот и се меша се додека тој не се стопи-околу 5 мин. Во оваа смеса се додава млекото во прав наеднаш и се мати со миксер додека се добие еднолична смеса, не подолго од 5 мин..
Вака подготвената смеса се дели на два дела, при што во едниот се додава претходно растопеното црно, а во другиот белото чоколадо. Убаво се соединува, се работи брзо, бидејки брзо се стврднува смесата.
Се излева во калапи обложени со најлонска фолија, од двата дела наизменично...
Се остава целосно да излади и се стегни чоколадото. Се сечи...
Уживајте!!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани