4
јун
2019
Елена торта
Пандишпанот го печеме на стандарден начин Белките ги матиме пенесто,па кога се густо изматени ги додавамепрезлата,мигдалите ,ванилата и пецивото. Печеме врз хартија за печење.
За филот
Чоколадата ја растопуваме на пареа. Во неа ги додаваме претходно матените жолчки и матиме на пареа заедно. Слатката павлака ја матиме на страна. Кога е соеднинета смесата од жолчки и чоколада,ја помешуваме заедно со хоплата. Филот е готов. Во калапот во кој печевме го ставаме како подлога, пандишпанот. Врз него го истураме филот ,па го попрскуваме со сушени капини,јагоди,и ситно дробени сконс колачи. Оставаме да излади,па служиме. Колачот е правен во мал калап,затоа изгледа повисок.
На здравје