Денес правев малку поинакво лепче и многу ни се допадна.
Па еве да ви го презентирам.

Во топлата вода, ставете го квасецот, шеќерот, и малку брашно да постои 10 минути.
Потоа додадете ги сите останати состојки.
тестото треба да биде замесено понамеко, заначи количината на бело брашно може и да варира со мали одстапки.
Оставете го замесеното тесто 30 минути, покриено со чиста крпа на топло околу 30 минути.
Потоа се размесува, се формира векна и се става во калап каде ќе се печи.
Нека одстои уште 20 минути, па се засекува со нож на неколку места и се печи во загреана релна на 200 степени околу 40 минути, или се додека не фати убава боја.
Се вади од плехот, се покрива со чиста крпа малку да подизлади, па се сечи на парчиња.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани