![Гулаш од свински џигер](https://moirecepti.mk/content/uploads/2012/03/sl-002.JPG-4089.jpg)
6
мар
2012
Гулаш од свински џигер
Свинскиот џигер убаво се мие.Се сечи на ленти кои потоа се валаат во брашно.
Кромидот се сече на коцки,лукот ситно се сечка а печурките на четвртинки.
На малку масло,прво се пропржува кромидот,а потоа на кратко и лентите џигер и лукот.
Се динста со повремено додавање на телешката супа,за џигерот да омекне.
Пред самиот крај се додаваат печурките,сенфот и зачините по вкус.Се остава на умерена температура се додека не се добие соодветна густина.
Во готовото јадење се промешува павлаката и се поросува со сечкан магданос.
Препорачливо е да се послужи со пире.
Лиценца: Сите права се задржани