Колачот се прави многу брзо и лесно и многу е вкусен.
За подлога
Измелете ги бисквитите со оревите, додајте растопен маргарин и млеко и се' промешајте. Ставете во калап срце.
За фил
Половина од млекото ставете го да зоврие, во друга половина додајте пудинг и шеќер, промешајте и истурете го во зовриеното млеко. Мешајте додека не згусне и оставете го да истине.
Изладениот пудинг изматете го со путерот, додајте шеќер во прав по потреба, додајте кршени бисквити, чоколадни капки, малините и екстрат од рум. Се' промешајте и ставете во калап. Ставете во фрижидер да се стегне.
Колачот извадете го од калап, прелијте го со растопено чоколадо, украсете со чоколадни ронки, чоколаден шлаг и со малини.
Добар апетит!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани