26
авг
2019
Армоника леб
1. Од наведените состојки се замесува тесто и се остава покриено на топло околу 30 минути. Потоа тестото се става на побрашнета подлога и се дели на два дела. Секој дел се сучи.
2. Потоа се премачкува со матена жолчка со маргарин и се става сирење и рендана салама по желба(може само со сирење ...)
3. Се сечат на правоаголници. Така да од едното тесто да излезат 12 парчиња.
4. Се спојуваат по 4 и се сечат и така се редат во плех.
5. Кога ќе се наредат и преостанатите парчиња се премачкува со растопен маргарин и се остава да одмори 10 мин.
6. Се печи на 200С-30мин. Печената армоника се остава покриена 10мин да одмори и потоа се послужува.
ПС-Филот можете да го изменете да ставите по ваша желба.