Јегермајстер (германски Jägermeister) претставува германски дигестив, односно алкохолен пијалак од категоријата на ликери кој се состои од 35% алкохол во кој се содржани 56 видови на растителни билки (треви и чаеви)

Подготовка:

1. Во чаша ставаме свежо цеден сок од портокал. Додаваме коцка мраз.
2. Внимателно, врз лажиче го нанесуваме јегерот. Внимаваме да не ни се измешаат слоевите.
Послужуваме.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани