
9
окт
2011
Чорба од брокула
Чекор 1 : Во 1 кг вода се вари зеленчукот: брокула,морков,целер, пашканат,карфиол и  листови од целер.
Чекор 2 : Од кога ке се свари зеленчукот,се става во блендер и се блендира додека  се добие  еднолична густа смеса.
Чекор 3: Се ова се враќа  во водата каде предходно се  вареше  зеленчукот. Се додава вегета , 2,3 зрна црн бибер,сецкан магдонос и  неколку парчиња  свежа брокула за декорација.
Чекор  4 : Се остава да поврие  уште 5 мин на послаба температура.
Чорбата може да се послужи и со кисело млеко или павлака по желба.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови

















