Се замесува тесто од јајцата, сол, квасец, масло, шеќер... се додава брашното и се меси
убаво да е намеко месено. Се ставаат семиња од Натура по желба...
Се сучи кора дебела 1 см и се сечат со калап. Се печат на 200 степени, 15 минути...лесни
и брзо се прават.