Испечати

Цветови

Цветови

Состојки

  • 150мл вода
  • 50мл масло
  • 100 гр разни семиња од Натура
  • 2 јајца
  • 1 лажичка сол
  • 1 лажичка шеќер
  • 50 гр квасец

Подготовка

Се замесува тесто од јајцата, сол, квасец, масло, шеќер... се додава брашното и се меси
убаво да е намеко месено. Се ставаат семиња од Натура по желба...
Се сучи кора дебела 1 см и се сечат со калап. Се печат на 200 степени, 15 минути...лесни
и брзо се прават.