1. Со помош на алатка, внимателно ги сечеме на танки листови краставицата и ротквиците.
Ги поставуваме на чиста кујнска крпа да се исцедат од течноста.
2. Во сад ги соединуваме состојките за намазот.
3. Сега земаме една лента краставица, ја премачкуваме со намаз.
Ставаме по 3,4 ливчиња ротквици, кои се поставуваат половина врз краставица, а половина да бидат надвор. Заролуваме.
Ги сервираме и дегустираме.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани