Превкусен летен пијалок.
Сечканата на коцки диња се става во малата чаша од нутрибулетот, се додава млекото, едната топка сладолед, медот, се капи сокот од лимон и се блендира убаво.
Се тура во чаша, се ставаат двете топки сладолед и се наросува со шарени мрвици.
Се служи веднаш.