17
апр
2014
Тирамису со јагоди
Најпрво ги сецкаме јагодите на мали парчиња.
Потоа ги матиме јајцата, псебно белкте со шеќерот посебно жолчките.
Во жолчките го додаваме маскарпонето, во белките слатката павлака и матиме додека не стане густо.
На крајот добиениот фил со слатка павлака и белките го додаваме во жолчките со маскарпонето.
Во правоаголен плех ги редиме бисквитите натопени во млеко па додаваме од филот и потоа ставаме од јагодите. Потоа редиме пак бисквити натопени во млеко и ја додаваме другата половина од филот и одозгора ставаме од јагодите.
Го ставаме тирамисуто да отстои неколу часа во фрижидерот.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Jas cesto go pravam i so edno maskarpone ama dodavam poveke slatka pavlaka i poveke jagodi stavam