Се замесува меко тесто од наведените состојки, само потребно е водата да биде млака, не многу топла и не многу ладна.

Откако ќе се замеси тстото се дели на 20 еднакви делови кои се расукуваат на мали корички, и се премачкуваат од двете страни со зејтин. Се остеваат на плех покриени со најлон (со цел да не фатат кора) се остават 30мин да отстојат.

Откако веќе одморија тестата се тегнат во големи кори колку што е можно повеќе, се наросуват со сирење и се завиткуват во ролат па се формира баничка.

Готовите банички ги премачкуваме со јајце, ги попрскуваме со зејтин и сусам и ги печеме (се до посакуваната боја).
На здравје!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови