17
сеп
2020
Тарт од лиснато тесто, свежи смокви и горгонзола...
Мезе, вредно за сите пари...
Вистински делликатес е
Пробајте го.
Во моментот немав цело парче лиснато тесто, туку беше од малите коцки, лиснатото.
Малку ги споив коцките со сукало за да добијам рамна површина, цела
Значи лиснатото тесто го поставуваме на хартија за печење.
На тава без масло ја запржуваме чадената сланина, исецкана на мали коцки.
Изладена ја расфрламе по тестото, надробуваме горгонзола, расфрламе коцки кашкавал.
Редиме четвртинки свежи смокви.
Печиме во загреана релна на 220 с околу 20-25 минути.
Сервираме со чаша ладно бело вино
Лиценца: Сите права се задржани