Се запекува малку сусамот на оган, се додава локумот Дониа и се меша убаво да се изедначи. Малку е тешко за мешање ама полека ќе се изедначи.
Се става во калап половина и се реди во средина суви смокви сечкани. Одозгора останатиот дел. Убаво се плеска и се остава да стврдне. Се сече на посакуваната големина.