![Струмичка пинерлија](https://moirecepti.mk/content/uploads/2020/04/90242292_1711380472333938_181307341411450880_n-269ae9-746x800.jpg)
22
апр
2020
Струмичка пинерлија
Се меси мазно тесто и се дели на два дела.Се остава да отстои 30тина мин.Две тавчиња бр 26 се премачкуваат со маргарин и во тавчето се плескаат со рака .Се оставаат да стасаат 20тина мин.Со помош на прст се прават дупчиња во тестото и се рони сирење и тоа се плеска со рака,се потурва со изматени јајца со сол и се печи во загреана рерна на 180степени.За секоја пинерлија по 3 јајца одозгора
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови