Во чашата на нутрибулет ги ставаме зрната грозје, мандарината, и на четвртинки исецканото, нелупено, до колку е домашно јаболко.
Соединуваме.
По потреба налеваме вода, за да ја постигнеме густината која ја сакаме.
Додаваме и ѓумбир во прав, промешуваме и сервираме во чаши.
Консумираме веднаш.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани