Предлог за уште една прекрасна комбинација на утрински, течен појадок.

Во алатка за цедење лимон ја цедиме калинката.
Во чашата на нутрибулет ги ставаме сокот од калинка, зрната грозје.
соединуваме, 2,3 секунди.
Добиениот сок по желба го процедуваме низ цедалка.
Додаваме ѓумбир во прав.
Промешуваме.
по желба додаваме и вода.
сервираме во чаша и консумираме веднаш.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани