Во блендер ставаме 150 милилитри ладно млеко, 1 топка сладолед, 3 коцки лед и 1 лажичка инстант кафе. Го блендираме и го стававе во чаша на која по страните ставаме чоколаден прелив. Додаваме во чашата уште 1 топка сладолед и 3 коцки лед.
Украсуваме со шлаг крем и чоколаден прелив.
На здравје кафе