Здрав и вкусен појадок е мојот денешен предлог

Прво во чаша го ставаме јогуртот и чиа семките и оставаме да набабрат, околу 1 час.
Го додаваме и медот.
Аронијата со 3 лажици јогурт ја ставаме во нутрибулет и ја соединуваме
Јогуртот со чиа семките го распоредуваме во две мали чаши на дното.
Внимателно го нанесуваме слојот со аронија
Декорираме по крајот на чашата со парченца киви.
Сега во чист сад на нутрибулет ги соединуваме кивите и бананата
Ова го нанесуваме врз слојот со аронија
Декорираме по желба и послужуваме

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани