Ананасот исечете го од горе, кај листовите. Внимателно, со нож издлабете ја неговата внтрешност, за да го извадите месото. Во блендер ставете ги месото од ананас, излупени праски, кајсиите, малку вода и неколку коцки мраз. Блендајте додека се да се соеднини. Додадете повеќе вода ако сакате смудито да биде поретко. Сипете го во издлабениот ананас, ставете цевки, декорирате и уживајте.

Лиценца: Сите права се задржани