Во садот за блендирање ставете ги сите суви состојки, овошјето и половина од течноста. Течноста треба да е топла (речиси врела)
Блендирајте 2-3 минути, потоа додадете ја и останатата течност. Повторно блендирајте уште 2-3 минути.

Количините на пијалокот прилагодете ги според големината на вашиот блендер.

Аранчините ги приготвувам по рецепто на Љиља :) 

Пијалокот е готов.
На здравје :)

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани