Пилешко со сенф
Меко и сочно...што велиме ние и Моќно
1. Сенфот, солта, вегетата и биберот измешајте ги.
2. Со добиената смеса премачкајте го целото пиле
3. Спремете го во кеса, фолијата, затворете ја и ставете во тавче, па во рерната на тивко нека се печи. Кога ќе биде печено, ќе познаете, фолијата е прозирна, кога ќе забележите дека е заруменето - готово е.
4. Внимателно отворете ја кесата и префрлете на тањир.
Толку е кратко и јасно, а имате прекрасно печено пиле, меко, сочно, вкусно.
ЗАБЕЛЕШКА
- Не се става ништо друго од она погоре напишаното. Фолија кога пишувам мислам на кесите во кои се овозможува да месото ги пушти сите свои сокови, сенфот кќе ја одигра улогата своја и за мекоста на месото и за вкусот.
- Јас кесата со ножица ја исечам на средината и го извадам месото, а секако дека не пропуштам да го исцедам и сосот кој при печењето се направил, тој е посебно вкусен.
- Вака можете да спремате и батаците и карабатаците....
- Треба навистина на тивок оган да го печете за да го добиете токму она што јас ви предлагам.
Денес сервирано со рижото...
Бон Апетит!
Лиценца: Сите права се задржани