Декоративен, вкусен десерт.
Пробајте го

Во касерола на оган ги ставаме малините, шеќерот, лимоновиот сок да зовријаат. Во водата го раствораме густинот и него го додаваме во касеролата. Вариме до згуснување. По желба може и да го процедиме за да нема семки од малините.Ја распоредуваме смесата во 4 чаши на дното.

За белио дел, го растопуваме белото чоколадо, Во сад ја матиме слатката павлака со шеќерот,до средна густина, па додаваме крем сирење. На крај додаваме бело чоколадо и соединуваме.

Сервираме врз малина делот во чашите.Оставаме да се излади, па декорираме со нане и малини и послужуваме

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани