Испечати

Парфе од бело чоколадо со желе од малини

Парфе од бело чоколадо со желе од малини

Состојки

  • крем од малини
  • 500гр малини
  • 50гр шеќер
  • 1лажиче сок од лимон
  • 2лажици вода
  • 2лажички густин
  • крем од сирење
  • 250мл слатка павлака
  • 50гр шеќер
  • 250гр крем сирење
  • 120гр бело чоколадо

Подготовка

Декоративен, вкусен десерт.
Пробајте го

Во касерола на оган ги ставаме малините, шеќерот, лимоновиот сок да зовријаат. Во водата го раствораме густинот и него го додаваме во касеролата. Вариме до згуснување. По желба може и да го процедиме за да нема семки од малините.Ја распоредуваме смесата во 4 чаши на дното.

За белио дел, го растопуваме белото чоколадо, Во сад ја матиме слатката павлака со шеќерот,до средна густина, па додаваме крем сирење. На крај додаваме бело чоколадо и соединуваме.

Сервираме врз малина делот во чашите.Оставаме да се излади, па декорираме со нане и малини и послужуваме