Парфе од бело чоколадо со желе од малини
Состојки
- крем од малини
- 500гр малини
- 50гр шеќер
- 1лажиче сок од лимон
- 2лажици вода
- 2лажички густин
- крем од сирење
- 250мл слатка павлака
- 50гр шеќер
- 250гр крем сирење
- 120гр бело чоколадо
Подготовка
Декоративен, вкусен десерт.
Пробајте го
Во касерола на оган ги ставаме малините, шеќерот, лимоновиот сок да зовријаат. Во водата го раствораме густинот и него го додаваме во касеролата. Вариме до згуснување. По желба може и да го процедиме за да нема семки од малините.Ја распоредуваме смесата во 4 чаши на дното.
За белио дел, го растопуваме белото чоколадо, Во сад ја матиме слатката павлака со шеќерот,до средна густина, па додаваме крем сирење. На крај додаваме бело чоколадо и соединуваме.
Сервираме врз малина делот во чашите.Оставаме да се излади, па декорираме со нане и малини и послужуваме