26
апр
2013
Оризови снегулки со карамел млеко
Шеќерот растопете го во карамел во суво тавче. Тргнете го и додадете го млекото. Повторно вратете на оган да се растопи бидејќи ќе се стврдне со додавањето на млекото. Кога се растопило тргнете го и оставете го малку да се подолади, да биде млако. Додајте го оризот и мешајте да се соедини.
Смесата ставете ја на пек-папир или во мали чинивчиња. Нека се олади и служете.
Ако имате ставете на алуминиумка хартија или пек папир тогаш сечете плочки или коцки, а ако имате ставено во чаша служете со лажиче како доручек со чаша млеко.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
http://moirecepti.mk/post/%D1%80%D0%B0%D1%98%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0
предлог до тебе ;) јас ќе ја пробам твојата верзија, а ти мојата и потоа ќе размениме импресии во споредба, важи ли? :)