4
апр
2013
Ориз во рерна - прилог
Најпрво се сечка кромидот се запржува на загреано масло се додава предходно изрендатите моркови се пржи окулу 3 минути.
Потоа се додава оризот се остава за се испржи оклулу 4 минути.
Се петура во соодветно плехче се долева предходно зовриената вода (седум филџани) со солта, вегетата, коцката за супа и малку масло.
Се остава на рингла 10 минути со привремено мешање и потоа се става во загреана рерна на 250 степени додека оризот се свари.
Се остава малку да се излади. Одлично е со прилог од пилешко месо или риба.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Не не какво клонирање...
Извинете ако погрешно сфатифте....