15
сеп
2020
Овошно парфе (без печење)
Ќесичките шлаг се матат со млекото со најголема брзина на миксерот.
Бисквитите ги кршиме, не премногу ситно и ги додаваме во шлагот ги додаваме оревите и чоколадните капки.
Мешаме се заедно.
На крајот ги додаваме исечените банани и малините, лесно промешуваме и внимаваме премногу да не ги иситниме бисквитите.
Во правоаголен калап обложен со стреч фолија ја истураме смесата и рамномерно ја распоредување во калапот и одозгора ја покриваме со фолија.
Во замрзнувач ја оставаме околу 5-6 часа.
Откако ќе отстои во замрзнувач се декорира по желба.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови