8
апр
2012
Овошна салама
Во влажна крпа ги свиткуваме обландите. Смоквите, сувите сливи и овошјето од конзерва ситно ги сечкаме и ги ставаме во подлабок сад. Со сукалка ги гмечеме оревите и ги додаваме во садот. Потоа во садот го додаваме џемот и кршените бисквити. Маргаринот го топеме и во него го додаваме шеќерот и какаото и мешаме да се растопат. И смесата од маргарин ја додаваме во длабокиот сад и месаме да се соединат. Доколку смесата ви изгледа сува може да се додаде и од компотот. Вака приготвениот фил го делиме на половина и секој дел го мотаме во листот од обланда
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови