![Мисиркино во сос](https://moirecepti.mk/content/uploads/2014/12/1531854_10205116351252451_3360254778272650430_n-aba4ba-800x600.jpg)
8
дек
2014
Мисиркино во сос
Мисиркиното месо може прво да го испечете на скара. Доколку не можете во моментот тогаш исечете го на парчиња и испржете го заедно со исецканиот кромид. Откако ќе се испржи убаво додадете околу 200-250 мл вода. Оставете водата да проврие. Додадете ги зачините, промешајте. Во филџанче растворете го брашното со водата, павлаката и сенфот. Додадете го во месото и оставете на оган неколку минути, колку да стане хомогено. Ако го испечете месото на скарата, тогаш сосот направете го одделно од месото,за да не го изгуби и мирисот и вкусот од скарата. Комбинирајте со пире,ориз...со се оди,нема да згрешите.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови