1. Маргаринот се бие со шеќерот во прав.
2. Жолчките се бијат над пареа. Изматените жолчки се додаваат во маргаринот кој е избиен со шеќерот. Сето се бие заедно.
3. Чоколадото за готвење го топиме. Го додаваме во претходно подготвената смеса.
4. Млекото малку го затоплуваме (да не биде врело бидејќи многу ќе омекнат бисквитите) и во него го додаваме нескафето или капучиното.
5. Бисквитите ги потопуваме во млекото и ги редиме во табла. Врз нив ставаме фил, потоа пак ред бисквити, фил, бисквити и на крај малку фил. Украсуваме со шлаг.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани