1. Најпрвин од лешниците се идделуваат 40 цели лешници. Останатите се мелат.
2. Чоколадото за готвење го рендаме.
3. Ренданото чоколадо, мелените лешници, шеќерот во прав и маргаринот ги мешаме заедно, да се добие хомогена смеса.
4. Се прават бомбици. На секоја бомбица и правиме мало дупче во кое го ставаме цел лешник ( од оние кои претходно ги одделивме ).

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани