Испечати

Лешник бомбици

Лешник бомбици

Состојки

  • 400 г потпечени лешници
  • 120 г чоколадо за готвење
  • 200 г шеќер во прав
  • 120 г маргарин

Подготовка

1. Најпрвин од лешниците се идделуваат 40 цели лешници. Останатите се мелат.
2. Чоколадото за готвење го рендаме.
3. Ренданото чоколадо, мелените лешници, шеќерот во прав и маргаринот ги мешаме заедно, да се добие хомогена смеса.
4. Се прават бомбици. На секоја бомбица и правиме мало дупче во кое го ставаме цел лешник ( од оние кои претходно ги одделивме ).