Подготовка:

1. На загреано масло, на тивок оган го ставаме ситно сецканиот кромид да се запржи. Додаваме рендан морков, рендан целер и рендана тиквичка. Пржиме со повремено промешување. Штом е зготвен зеленчукот зачинуваме и додаваме сецкана печена пиперка.

2. Во меѓувреме ја вариме тестенината во посолена вода. Една минута пред да е готова ја тргаме од оган. Кај сосот додаваме од водата во која се вареа спиралите, околу 1 неполна кутлача, ја додаваме и процедената тестенина и се заедно оставме да крчка уште 30 секунди. Сервираме во чинијс, по краевите посипуваме сецкан магдонос, а во срединаат рендаме пармезан.
Послужуваме.
по желба врз пармиџаното може да се стави 1 лажица кисела павлака.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани