Еден ден порано го правиме сладоледот од малини и го ставаме да замрзне во сад за мраз(за да добиеме коцки сладолед).
Во повисока чаша се става изладеното розе вино и сокот од малини. Врз нив додаваме неколку коцки сладолед од малини и пијалокот е готов.