Тортата е без печење и без варење на кремови.
Винчини тортичките поделете ги на половинки.
Желатинот ставете  го во 50мл вода.
Шлаг кремот изматете го.
Во изматениот шлаг крем додајте сечкани ореви, чоколадото исечено и алвата.
Желатинот стопетете го и додајте во кремот. Убаво промешајте.
Во кугловот постелете најлонска фолија и истурете еден дел од филот, на филот наредете Винчини тортички, врз нив пак ставете од филот, ставете од останатиот фил, врз филот пак наредете тортички. Покријте торта со најлонска фолија и оставете во фрижидер да се стегне 3 часа.
Торта прелијте со топено чоколадо и украсете со алва.
Добар апетит!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани