Кондензирано млеко од домашната кујна
Колкупати сме се откажале од некои рецепти само и само поради тоа Кондензирано млеко кое е напишано како состојка и кое ја прави целата магија на вкусот, не ни е достапно. Но дилемата за мене веќе е решена, нема зошто да прашуваме со што ли да го замениме ова млеко како состојка. Нема замена за него, незаменлив е неговиот вкус, затоа еве го рецептот и повелете ја неговата кратка, лесна и успешна работа.
1. Во сад, касеролата, го ставаме шеќерот и го заливаме со водата. Се става на оган да зоврие 3-4 мин. и се трга кога ќе видите дека на површина има пооооолно меури.
2. Веднаш префрлете го овој сируп кој ќе го добиет во мултирпактик, додадете го маргаринот и мешајте, кога маргаринот е веќе истопен и споен со шеќерот додадете ја павлаката. Продолжете да мешате, а во меѓувреме ставајте две по две лажици од млекото и за цело време мешајте го. Така се додека потрошите одредената количина на млекото, мешајтејте го уште кратко време... готово. Префрлете во тегла и навистина се опуштете да уживате.
Забелешка
- Од почетокот ќе ви се чини многу ретко, да на ве загрижува тоа, додека да се олади, тоа ќе се згусти.
- Од оваа количина на состојки јас добив 300 мл. млеко со прееееекрсен мирис и вкус, а потоа колачот кој го направив со него, си реков:
-Магичен овој колач,но за таа магија е заслужно ова млеко,
Уживајте и веќе не ги одминувајте рецептите каде што е потребно како состојка ова млеко, спремето го, никогаш нема да се покаете, ќе бидете благодарни на истото бидејки ќе ви ги збогатува вкусовите на колачите....
Лиценца: Сите права се задржани
Лилјана има решение за се:)
Фала и поздрав до тебе