Познатите рафаело бомбици кои потекнуваат од италијанска компанија, во моја здрава варијанта.
1. Бананата ја ставаме во длабок сад и ја пасираме. Ги додаваме кокосот, медот и овесното брашно, мешаме.

2. Од смесата формираме бомбици и на средина од секое топче ставаме лешник. Секоја бомбица ја валкаме во кокос. Од оваа смеса јас направив 10 бомбици со средна големина.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани