Испечати

Здрави рафаело бомбици

Здрави рафаело бомбици

Состојки

  • 1 зрела банана
  • 1 лажица мед
  • 15 лажици кокос
  • 10 лажици овесно брашно
  • 10 лешници

Подготовка

Познатите рафаело бомбици кои потекнуваат од италијанска компанија, во моја здрава варијанта.
1. Бананата ја ставаме во длабок сад и ја пасираме. Ги додаваме кокосот, медот и овесното брашно, мешаме.

2. Од смесата формираме бомбици и на средина од секое топче ставаме лешник. Секоја бомбица ја валкаме во кокос. Од оваа смеса јас направив 10 бомбици со средна големина.