За одличен почеток на денот, утрото започнува со смуди, а ва е една од милион варијанти за негова подготовка.

Сите состојки ги ставаме во Нутрибулет или друг блендер и блендираме до хомогена смеса. Оваа доза е за две чаши смуди.

Забелешка
Медот ми е кристализиран да не ве збуни во дополителните фотографии. Можете ако сакате и да го изоставите. Јас морам да го правам поблаго заради малишаните по дома. Ќути, прај и трај, зошто го пијат за некое чудо и тоа секое утро.
Водата ориентационо се става и по вкус се додава.
Питомото нане има појак ментол вкус од дивото нане.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани