Кајсиите и смоквите се сецкаат ситно, се додават оревите и медот. Се промешува убаво да се сврзат состојките.
Претходно премачканите калапи се полнат со филот и се затвараат со слој чоколадо. Калапите се премачкуваат со силиконско четче, се ставаат во фрижидер да се оладат и се премачуваат повторно.
Доколку има потреба се премачкуваат и по трет пат. Се ставаат калапите во фрижидер да се стегнат.
Стегнатите колачиња се вадат од калапите и се разбира дегустација....

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани