Овој десерт можете да го правите и со варена пченица. Јас го направив со интегрален ориз. Оризот сварете го. Во варениот ориз ставете суво грозје, мелени ореви, афион, мед, се' промешајте и додајте компот. (компот по желба каков имате) Добар апетит!