Овој намаз е вегански и суров, сите состојки се сурови, па така ги содржи сите нутритивни вредности.
Зеленчукот се мие, се чисти и се сечка во малата чаша од Нутрибулетот, на доматот му ја лупиме и лушпата.
Се додаваат солта и маслото, се блендира и веднаш се јаде.
Може да се стават и други мирудии и да се дотера по сопствен вкус.
Се конзумира веднаш.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани